Nem működik a DIGI TV szolgáltatása? Megnyugodhatunk, semmi nem romlott el

Megosztás

Kedd reggel óta nagyon sokan jelezték olvasóink közül is, illetve a közösségi médiában, hogy a szolgáltató ügyfeleként nem tudnak tévét nézni, mivel nincs adás. Van, csak … valami apróságról elfeledkeztünk, vagy akár nem is tudtunk róla. De nyugodjunk meg, semmi nem romlott el.

Az idei évben számos városban végzett “digitális átállást”, illetve programfrissítést a kábeltévés szolgáltató. Az egyik leghíresebb probléma Vácott történt augusztus első felében, ahol a Kalásznet nevű szolgáltató hozta el az új világot a televíziónézők számára, nem kis bonyodalmat okozva ezzel hetekig. Még azoknak is, akik némileg konyítanak a témához.

Ezúttal Miskolc és környéke volt soros, ahol a Digi ügyfelei kétségbeesetten tapasztalták, hogy “nincs adás”. Ha nem hangoljuk újra a tévénket, illetve a set-top-boxunkat, akkor nem is lesz, csatornafrissítést végzett ugyanis a szolgáltató. Erről előzetesen (leginkább e-mailben és levélben) tájékoztatta a nézőket, de ezek szerint az ügyfelekhez vagy nem jutott el az információ, vagy nem figyelték, milyen levelet kapnak.

“Sziasztok! Máshol is vacakol a digi tv szolgáltatás? Selyemrét!” – írta például Gabriella. A legtöbben csak megerősítették, hogy itt és itt és itt ugyanúgy nincs adás a Digin (Komlóstető, Kilián, Avas, stb…), de aztán elkezdtek érkezni végre azok a hozzászólások is, akik ismerték a probléma kiindulópontját.

A megoldás pedig: Programfrissítést végeztek a keddi napon, volt róla tájékoztatás. Újra kell majd hangolni a tv-ket, változtak a csatorna kiosztások is. “Küldtek róla e-mailt. Újra kell hangolni a tv-t, ha nem áll át a készülék magától. Nálam az összes csatorna meglett az újrahangolás után” – írta például Judit és Katalin.

Ne essünk kétségbe, csak hangoljuk újra a készülékünket (automatikus hangolás tökéletesen megtalálja az adókat az új helyükön) és máris rendben lesz minden. Igaz, a sorrend lehet, hogy nem a kívánt lesz, úgyhogy a rendezgetéssel még el szöszmötölhetünk néhány napot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek